Over Monique

Ik ben rustig van aard. Mijn agenda houd ik ook graag overzichtelijk zodat ik mijn volledige aandacht kan geven aan wat ik belangrijk vind. Ik ben een ochtendmens en vind het heerlijk als ik in het weekeinde met een boek op de bank zit terwijl de wereld om mij heen langzaam wakker wordt. Ik woon al weer ruim 15 jaar in Rotterdam met mijn man, twee tiener dochters en hond Eddie. Ik ben graag actief in de buitenlucht en kan heel erg genieten van de natuur. Dat doe ik door te wandelen, fietsen of rolskiën en langlaufen. Ik houd van koken en bakken en van lekker eten. Al op mijn dertiende was ik met voeding bezig en werd ik als enige thuis vegetariër. Inmiddels eet ik weer vlees, met mate. De invloed van voeding op je gezondheid ben ik altijd interessant blijven vinden. Het was voor mij een logische keuze om Voeding aan de universiteit van Wageningen te gaan studeren.

1990 – 1996 Studie Voeding (MSc)

Voor mijn afstuderen begeleidde ik darm patiënten die meededen aan een onderzoek naar de invloed van vezels op hun gezondheid en deed ik 5 maanden onderzoek in het West-Afrikaanse land Benin naar jodium. Zelf nam ik het als student minder nauw met mijn leefstijl. Ik leefde zeer onregelmatig, rookte en dronk. Afgestudeerd vertrok ik naar het prachtige Zwitserland om daar te wonen, te werken en te genieten van de bergen.

1997 – 2002 Voedingskundige voor een internationaal bedrijf in gezondheids-, sport- en babyvoeding

Ik deed onderzoek naar en ontwikkelde communicatiemateriaal over de voedingsstoffen in onze producten en het belang daarvan voor de gezondheid, zoals vitaminen en mineralen voor de botten van vrouwen in de overgang. Terug in Nederland begon ik aan huisje, boompje, beestje en een carrière in Rotterdam.

2003 – 2019 Voedingskundige voor een groot internationaal levensmiddelenbedrijf

Ik leerde veel over voeding en gezondheidscommunicatie en in het bijzonder over vetten en een gezonde leefstijl voor mensen met een verhoogd cholesterol gehalte. Het waren ook tropenjaren met vele hoogte- en dieptepunten en in 2013 kreeg ik een burn-out. Ik heb daardoor veel geleerd over mezelf, wat ik belangrijk vind in mijn leven en heb daarin keuzes leren maken. Ik leerde beter te kiezen voor wat er echt toe doet en nam kleine stappen om mijn eigen leefstijl te verbeteren. In 2019 nam ik ontslag en begon aan de opleiding tot Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (www.avleg.nl).

2019 – 2020 Opleiding Leefstijlcoach

Over Cydonia Leefstijl Coaching

Nadat ik in 2020 mijn diploma als Leefstijlcoach had behaald ben ik in 2021 Cydonia Leefstijl Coaching begonnen. Ik begeleid mensen die hun leefstijl willen veranderen en duursporters die voedingsadvies willen om voorbereidingen te optimaliseren. Bij mij vind je geen hypes en schema’s waar je je aan moet houden. Maar een luisterend oor en de rust om op zoek te gaan naar wat bij jou persoonlijk past. En met mijn wetenschappelijke achtergrond in voeding kan ik je helpen fabels van feiten te onderscheiden.

Cydonia is de Latijnse naam voor kweepeer (Cydonia oblonga). Ik ben dol op kweepeer. De vrucht is mooi door zijn imperfectie en ruikt heerlijk. Rauw is hij niet lekker maar als je hem kookt wordt hij zeer smakelijk. Ik vond het een passende naam voor een voedingskundige leefstijlcoach die houd van lekker en gezond koken en elke dag 2 stuks fruit probeert te eten.